ANNONS

”Post-midsommar-lycka” i ros- & jobbform

/

IMG_1398
Efter den helt osannolika midsommarhelg som den vi haft, iaf rent vädermässigt – vore det närmast straffbart att inte låta lite av ”perfekt-väder-känslan”, spilla över på denna helt vanliga jobbvecka. Som trädgårdsmännscha vill en trots allt att det ska regna lite ibland – men det blir nästan alltid för mycket av det ena eller det andra. Nåväl, jag som aldrig i vanliga fall har några som helst problem med måndagar, inte ens i november, njuter lite extra en junimåndag som denna – ändå. Om än jag på senare tid mer och mer övergått till att favorisera tisdagar. Det är nåt’ med tisdagar, så klart underskattade – och en sådan kommer till mig redan imorrn …

På bilden vår ymnigt blommande Aïcha i något slag saligt morgonljus där den hjälper till att skugga frukostbordet på den uteplats som vi kallar ”bryggan”. Lite bristfälligt dock. Den riktiga bonusen med hemmajobbande är att kunna unna sig riktiga utomhuslångfrukostar! Med en enda påföljd – pyramidalt förhöjd effektivitet! 😉

86CA9DD4-F55D-4D01-8C21-7EF828643720

En högt älskad och blekt, blekt gulvit Aïcha som oförtrutet blommar, blommar och återigen, blommar vidare. Vi envisas ändå oavbrutet, mot bättre vetande, med att plocka in dem till köket – trots att de kroknar långt innan de är ens i kommit i närheten av vad som kan betecknas som en vaskontakt … Kommer att fortsätta att plocka och plocka. Vad är det annars för vits med att ha en trädgård och att vi är i ägo av en väl tilltagen vasgarderob. Osannolikt vackra ändå!💛 Porttelefonen i tung bakelit – original från 1955 såväl känns som är, museal. Fungerar dock perfekt bortsett från en smärre ’hörselnedsättning’ – i två bemärkelser. Dels är den 65-åriga ledningen troligen mer eller mindre söndervittrad och som en följd av det är våra besökares röster knappt hörbara – säkert också våra i nedstigande led. Dels för att porttelefonens signal, vid påringning på panelen vid ytterdörren nere på gatan, är så tordönshög och genomträngande att den med all säkerhet orsakar hörselnedsättning på sikt. Här föreligger inte den minsta söndervittring … Kokboksbeståndet gör sig perfekt i Pilaster. Denna helt geniala hylla, skapad av John Kandell för Källemo, platsar i hemmets alla rum. Vi äger tre som, de senaste 25 åren, cirkulerat hemmet runt – ett flertal varv i våra olika boenden. Just nu är en på vift – vet inte var, en har jag som sängbord, läs: bokhylla, på min sida av sängen och den tredje här i köket som värd för en del av kokbokssamlingen. Någon kan tänka, blir de inte förstörda? Må så vara, men vi använder våra kokböcker och då ska de vara nära till hands. Precis som en köksträdgård. Pilastern känns lättavläst vad gäller favoriterna bland matkreatörer … för här finns Anna och Fanny Bergenströms hela utgivning. Älskar varenda en utav dem! Mat är trots allt inte bara recept utan en helhet av självklart recept, men också bilderna, känslan och lusten de förmedlar – inspirationen.

IMG_2876
Jag sa blommar ymnigt, eller hur? Det är dock en underdrift …

IMG_1399
Aïcha – igen! Med en helt obeskrivlig kulör. Skiftar med ljuset!

/Svante

0
38

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00