ANNONS

Sömlös trädgårdsvy – som att bada näck

/

IMG_1617
Ja, just i det här läget är det inte jag som är näck – bara mina fötter. Lägg istället märke till dörren till höger, direktutgången från vårt sovrum, som som från och med igår leker ”Kejsarens nya kläder” …

IMG_1590
… nåväl, inte utan – dock nya och helt genomskinliga. Kläder av glas. Fram till i går delvis också i glas, men nedre tredjedelen av dörrbladet bestående av en heltäckande ”dörrspegel” i vitt, precis som dörrkarmen och därmed, förstås – helt ogenomskinlig. Vår skickliga glasmästare modifierade dörrbladet och satte i en ny heltäckande fönsterruta i 3-glas, så kallat isolerglas. Dörrkarmen kan tyckas tunn och nätt, men stabiliseras helt av de tre glasrutorna – monterade på och omgivna av en massiv metallram, med två hermetiskt tillslutna luftspalter, mellan de rejält separerade glasen.

Smått obegripligt hur hela den är förhållandevis ”enkla” processen, enkelt för ett proffs, så till den grad förändrat hela rummet, känslan med ljuset och att kunna ”ta in” trädgårdsrummet utanför, sömlöst in i vårt sovrum. Kan närmast beskrivas som skillnaden mellan att i en sval och mjukvattnad skogstjärn – bada med badkläder eller bada utan badkläder. Att ”näcka”, självklart i fullständig avskildhet, är en högre och ultimat form av livskvalitet. Obeskrivlig frihetskänsla. Nu näckar vi med trädgården!

/Svante

0
24

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00