ANNONS

Enklast tänkbart – godast tänkbart!

/

IMG_0706
Ser inte mycket ut för världen. Ändå finns det inget bättre komplement till snart sagt vilken måltid som helst – särskilt heta dagar som den här när det kan kännas väl så stabbigt med potatis eller pasta. Koka puylinser enligt paketet – precis som med pasta brukar vi dra ner lite på koktiden, då det alltid blir mer smak på tuggmotstånd än sönderfall. Droppa över, utan att vare sig snåla eller överdosera, en riktigt bra olja – vi tar olivolja då vi gillar smaken. Med en neutral olja blir smaken lite ”linsigare”, inget som tar över smaken av ”nyttighet”. Riv grovt, och för hand, ett rejält knippe, läs: massor, med badpersilja över alltihopa. Det blir mycket godare med handkraft än med sax/kniv – lovar! Börjar själv mer och mer ”återvända” till vår vanliga, hederliga och svenska – krusbladiga persilja. Känns mer ursprunglig … Toppa möjligen med en lite gräslök, kan uteslutas – prova dig fram.

Vem sa att linser i alla former är tråkmat? Inte jag – tvärtom! 😉

Det här är fantastiskt gott som tillbehör till nästan vad som helst – inte minst grillat!

/Svante

0
28

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00