ANNONS

Norrgårde spaghetti – à la mina matguruer, Anna & Fanny Bergenström

/

IMG_3381
Gudagodigheter! En av Anna och Fanny Bergenströms paradrätter som vi ständigt kommer tillbaka till är denna – Norrgårde Spaghetti. Namngiven efter familjens stora gård med generationsboende, Norrgårde i Vallstena nära Bäl kyrka på Gotland.

IMG_3374
Receptet är hämtat ur deras klassiker Det Goda Enkla. Självklart känns det extra lyxigt att kunna gå ut i köksträdgården och plocka in svartkål och inte minst – tulla lite på den färska vitlöken. Med tillbehör i form av tomatsallad med persilja är de såklart samma sak – oskattbart lyxigt med egen produktion. Broccolin har dock inte riktigt ”gått i mål” ännu …

IMG_3376
Rätten som den är avbildad i boken. Det här är löjligt gott!

IMG_3379
Om du inte redan har den numera klassikerklassade ”Det Goda Enkla – Maten vi vill laga och äta” är det dags nu. Och förresten, vilken av deras böcker är inte en klassiker … 😉

/Svante

2
28

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00