ANNONS

Djungel ”Villa Sundahl”💚

/

IMG_5241
En av knutpunkterna på ”Ringleden” – ja, så kallar jag gången med betonglattor som vindlar sig runt vår fastighet. Ibland går den rakt och ibland rundar den lite så att plattorna förskjuts i sidled på ett subtilt sätt. Plattorna är i original från 1955 och antingen – 50 x 50 cm eller 25 x 50 cm. Inbillar mig att de är hantverksmässigt gjutna, eftersom de har en lite grövre struktur – alla är lite olika, och nu patinerade på ett så vackert och genuint sätt som bara 65 årsringar förmår åstadkomma. Bakom den kvadratiska stora spaljén ligger ”mitt” läsrum – precis utanför utgången direkt från vårt sovrum. Precis bortom ligusterklotet, gör gången en tvär gir åt vänster med en avstickare åt vänster – till grinden ut mot skogen bakom vårt hus.

Det jag egentligen tänkte skriva om kommer jag till nu – växtkraft 2.0 i form av vår klematis ”Summer Snow”, eller Vitalba-klematis ‘Paul Farges’ – en mycket kraftigt vägande sort av skogsklematis, blommar ymnigt med små väldoftande vita stjärnor, som ramar in ”porten” rakt fram – bakom vilken den egentliga inre trädgården öppnar sig. Kraftigt växande är en klar underdrift. Skulle vilja säga monstruöst växande! Faktum är att det är klematisen som bildar själva ”porten” eftersom den kastat sig upp i bokträdet som står framför spaljén … Det är knappt vi tar oss igenom – och jag älskar det!

/Svante

0
29

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00