ANNONS

Minsta motståndets lag … gav upp till slut

/

IMG_8174 (1)
Våra egna uppdrivna lökar står på parad i ett av vardagsrumsfönstren med pappersstrutar över sina glas, och låter med all säkerhet vänta på sig några veckor. Ska gå i blom strax innan jul – helst.

Därför kändes det helt OK att ändå tjyvstarta med hyacinter på snitt. Snittvarianter i stora fång som vi sedan åratal är lika tokiga i, som i de strutbestyckade. Redan till förrförra helgen var det nära, men vi höll emot. Till förra helgen var det bara ogjort och det krävdes ett nästintill omänskligt mått av ren disciplin för att stå emot … Men nu – nu är det gjort! Den gröna vasen Hortus, en av Josef Franks klassiker ritad redan 1942, för Svenskt Tenn är fylld med ett stort, stort fång av ljuvligt lavendelblå och lika ljuvligt doftande hyacinter. Det stundar till helg men fram tills dess får de vackert stå kvar ute i kylan. Något de bara mår bra av, klarar till och med några minusgrader, och som gör blomningen mer utdragen och njutbar. I detta nu faller dessutom den allra första snön här i Sköndal.

/Svante

2
34

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00