ANNONS

”Bland Tomtar och Troll” – på riktigt

/

IMG_9745
I detta nu, onsdagen de 13 januari, 2021.

Ödmjuk inför naturens vidunderlighet och än mer ödmjuk inför det faktum att vi har privilegiet att bo typ mitt i dessa vidunderligheter – om än i en närförort, söder om söder, utanför Stockholm.

Mossklädda berghällar i dagen och en riktig storskog som hämtad ur klassiska sagosamlingen ”Bland Tomtar och Troll” med illustrationer av John Bauer.

IMG_9611
Samma skogsbacke, precis bakom vårt hus, för bara någon vecka sedan – när det snöade på riktigt första gången i år. Älskar den förvandling som inte bara årstidernas växlingar utan också väderleken består oss med i form av olika karaktärer på ”dagens tavla”. Ibland är det rent Strindbergsk dramatik med tunga och mörka penseldrag i olja. Ibland är det en sommarlätt och luftig akvarellmålning. Och dessutom – precis allt däremellan …

IMG_9610
Samma plats och samma vy, bara någon dag in på nyåret 2021 och en badrumsutsikt som heter duga. Tänk att vi får bo här och uppleva dessa ständigt föränderliga scenarier – oavbrutet. Jag borstar mina tänder med det här framför ögonen varje morgon.

Jag ser ofta många av John Bauers figurer blixtsnabbt skymta förbi där uppe på hällarna. Oftast är det självaste prinsessan Tuvstarr – min favorit. Inbillning tänker säkert någon, men det ÄR på riktigt i min värld – som jag skulle inte vilja vara utan! Känns som att den femhövdade rådjursfamiljen som bor däruppe – hind,  råbock och två eller tre årskalvar – som bor häruppe hr valt platsen med omsorg. Rådjur sägs av hävd vara ensamlevande – här lever undantaget som bekräftar tesen.

/Svante

0
40

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00