ANNONS

Enkelhet, skönhet, poesi – Ingegerd Råman

/

IMG_0775
Att inleda veckan i frukostsällskap av Ingegerd Råman – i ett samtal med David Carlson, Creative Director på Orrefors Kosta Boda – är ingen dålig veckostart. Platsen är Svenskt Tenn som initialt, och med ensamrätt, kommer att sälja två helt nya produkter, och en relanserad, av Ingegerd Råman för Orrefors.

Jag och övrig press är, förutom den hembudade frukosten, såklart bara med på digital basis …

IMG_0768 (1)
… därav den dåliga bildkvalitén på den här skärmavbildningen. Nåväl, här har David och Ingegerd en samling av den nya ljusstaken ”Lumiere”, i glas och vitmetall, mellan sig. Se bättre bild längre ned i inlägget.

Som vanligt är det en fröjd att lyssna på Ingegerds engagerade och kunniga berättande, alltid med humor och glimten i ögat – om tillblivelsen, hela processen och alla sammanhang runt den.

Bilderna som följer nu är faksimiler ur trycksaken, med det ytterst sofistikerade och präglade omslaget, från första bilden. Bilderna är tagna i Ingegerds hem i Skåne och har som avsändare – fotografen Ragnar Omarsson och stylisten/inredaren Ida Lauga.

IMG_0786
Ingegerd vid sitt skrivbord.

IMG_0777
Ingegerd vid sitt skrivbord med ljusstaken ”Lumiere”.

IMG_0794
På skisstadiet och som alltid – på ”smörpapper”.

IMG_0799
”Pond”, från 2002, i centrifugerat glas och i fyra storlekar är nu åter i produktion.

IMG_0790
Två av tre storlekar av cylindervaserna ”Cut in Number” i glas där slipningen bildar mönstret.

IMG_0782
Formstyrka och integritet i två skepnader!

IMG_0781
Hela serien med”Cut in Number” – så otrolig fint iscensatt av  stylisten/inredaren Ida Lauga och fotografen Ragnar Omarsson

IMG_0748
Tillbaka på Svenskt Tenn, med ännu en dålig skärmbild, och morgonens presentation. Cylindervaserna ”Cut in Number” i dess tre storlekar och med olika slipmönster.

Utöver de här nyheterna visas också en utställning, fram till 21 mars, med ”Crystal Flora” – den glasserie som Ingegerd Råman gjorde till Svenskt Tenn, 2014. Tillverkas fortfarande för hand på Skrufs glasbruk.

Vi har två exemplar av champagneglaset här hemma och jag kan bara konstatera – det är det ultimata champagneglaset!

/Svante

P.S. Inte alla vet att Ingegerd Råman också är skicklig krukmakare – utbildad på keramiklinjen på Capellagården. Såklart!😉

P.P.S. Inte alla vet, nummer 2, att David Carlson inte bara är CD på Orrefors Kosta Boda, utan dessutom en roskännare av rang och dito fotograf. Davids ”Roshandboken – allt om sorter, plantering och skötsel” kom ut förra året på Roos & Tegner. Innehåller precis allt man behöver veta – om allt som har med rosor att göra, och lite till. Allt förpackat i ett kompakt och tåligt format. Se bild nedan.

IMG_0802
Snygg, handfast och ruskigt användbar. Steg för steg.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00