ANNONS

Skräpigt, rufsigt, krispigt ljus som krossat glas & alldeles underbart

/
IMG_1119

Vårvintern från sin absolut mest njutbara sida har jag nu upplevt dag efter dag efter dag. Vad gör det att det är skräpigt som sjutton i rabatterna – det är skräpet som skyddat perennernas underjordiska delar under vintern. Tror att många gör misstaget att städa alltför ihärdigt på hösten, så gjorde också jag länge, när vårstädning i själva verket är långt bättre för såväl växtlighet som männschor. Underbart att ha nöjet kvar.

Vet ingen mer svårfångad doft än doften av vårvinter. Ungefär så långt från doften av hägg och syren som det överhuvudtaget är möjligt. Vårvinterns doft är istället knappt förnimbar och kanske just därför – än ljuvligare. Och visst är det också ljuvligt med ljuset om än det gör lite ont. Krossat glas har en tendens till det …

Skulle kunna skriva en hel bok om den här platsen och min kärlek till den. Hur skräpig och rufsig den än är just i detta nu så är det vår plats på jorden. Allt har sin tid!

/Svante

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00