ANNONS

Bästa bordet med maximal flexibilitet – kapacitet: 2 – 14 personer

/
IMG_2514

Till vardags står Bruno Mathssons klassiska ”Mi 901 fällbord” utfällt med blott en klaff i köket och mäter då 87 cm – perfekt för vårt hushåll om tre personer. Bordet fick sin form av mästaren redan 1935 och produceras fortfarande i Värnamo av Bruno Mathsson International. Finns i björk, ek eller vitt laminat med underrede i björk – som vårt, som är otroligt tåligt. Borden dyker också då och då upp på auktionerna och i kraft av sin höga kvalitet är livslängden att betrakta som evig. Således ett mer än bra köp. Helt enkelt ett bord som tål att ärvas över generationer.

F4B5F0A3-009E-47E3-BEF5-CE49FB1F65B1

I fredags – på valborgsmässoafton och samma bord, ”Mi 901 fällbord” – utsträckt i sin fulla längd, 280 cm, i vardagsrummet. Dock ändå inte utnyttjat till sin fulla kapacitet i fråga om passagerare. Vi var blott nio …

IMG_2615

Genialt! Bokstavligen!

IMG_2614

Man kan bli i det närmaste hysterisk, om än 2–3 personer, vid såväl upp- som hopfällande – om det nu till äventyrs är så att den här enkla instruktionen inte finns till hands.

Hur gör man egentligen??? Kvinnan på bilderna klarar det helt själv och dessutom med ett leende på läpparna. Fjärran från allt vad hysteri heter …😉

/Svante

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@svanteoquist
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00