ANNONS

Tapetfrossa

/

Nu sitter jag återigen – som jag så ofta gör – och frossa i tapeter!

Jag har en gigantisk vurm för tapeter med struktur, men vissa av dem har definitivt inte varit mina älsklingar vid första ögonkastet.

01F7798C-985F-4FCE-B627-DEB1708EEEF7

Tapeter från Ralph Lauren

En av dem – den till vänster på bilden – tyckte jag var fruktansvärd när jag såg den för första gången för ett par år sedan, men sedan, då jag beställde hem ett prov eftersom min dåvarande kund hade blivit helt tokig i den och hade som enda krav att jag tapetserade hela hennes lägenhet i den, blev jag förälskad i den. Den är så mysig att stryka med handen över, så att man känner mönstret med fingrarna.  Men jag är ändå lite restriktiv med att använda den; den måste kombineras på rätt sätt känner jag.
Detsamma gäller krokodiltapeten till höger: där gäller det att gå väldigt varligt fram med kombinationerna för att få fram rätt känsla. Den blir oerhört fin i en maskulin miljö, med kompisar som mocka, sisal, läder, mattade material, jazz och bärnstensfärgade drycker, kanske ett par rutiga flanelltofflor och svartvita fotografier.

Ett par andra tapeter med tygstruktur och lite maskulina vibbar,  som sluter in rummet i en mjuk, dämpad kokong, är de nedan. Jag älskar dem, och vad de gör med ett rum! Den varma känslan. Mjukheten.
Mässingsnitarna, ser ni dem? Yum. Den tapeten har jag visat i ett annat blogginlägg för länge sedan, men det är för att den har slagit upp en permanent bosättning i mitt huvud.

227619AB-5F83-4624-AFB2-311A34F203D7

Nu kan jag inte skriva längre; det är dags att gå och mysa lite i min tapetlåda.

Kram på er! /Sofia

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Ramar – lyx vs budget.

/

Med tanke på förra inlägget om Faux-bamboo tänkte jag att det var läge och ta upp min besatthet av ramar som också efterliknar bambu, men som är av metall.
En dag för länge sedan råkade jag hitta dessa på Zara Home, efter att ha surat på Ralph Lauren i åratal då jag inte kunde förmå mig att köpa de nästan identiska ramarna där. Det kändes bara inte värt det.

6E56040E-A83C-4E46-944E-15DEE10B56C0

Kvalitet i all ära, men om man ska betala en miljard (cirkapris för ramar från Ralph Lauren) och inte 250 kr (som ramarna från Zara) så är det bättre att satsa på sådant som faktiskt gör skillnad i rummet. Jag kände inte att det var någon större skillnad på  Zara Home och Ralph Lauren Home i just det sammanhanget.

B0616C87-1294-4DE3-BC5A-CF31D7B96707

Det är alltid en utmaning, det där: Vad kan få kosta, och vad ger dig inte valuta för pengarna i inredningssammanhang? Det har definitivt med slitage att göra, men också med ett föremåls detaljrikedom…

Något som blir ett blickfång i ett rum – till exempel en soffa, taklampa, matta – ger dig definitivt mer inredningsvaluta för pengarna än något som blir ”utfyllnad”, såsom ramar, kuddar, utsmyckning på soffbordet.
Men ibland kan även en liten detalj vara värd den där extra summan, om det ger dig en känsla av välbefinnande att ha just den detaljen i ditt hem. Det kan vara en pläd av extra bra kvalitet, som du gläder dig åt varje gång du sveper den om dig en kylig kväll. Eller en fånigt dyr ljusstake, om den får dig att le varje gång du ser den. Njutning är ovärderligt!
Så valet av din inredning är av både känslomässig och estetisk betydelse, vilket gör det lite komplicerat eftersom man oftast tvingas kompromissa när det handlar om inredningsbudgeten.
Det enda som är helt säkert är att du ska älska all inredning du omger dig med, och inte automatiskt välja ett märke för att det är tungt eller påstått kvalitativt. Det finns guldkorn att hitta oavsett märke och prisklass.

Ha en underbar dag! Och unna dig något som gör dig glad.

0
16

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Faux-bamboo

Det finns inget härligare än Chinoiserie, tycker jag. Det är som det där perfekta smycket som ger rummet djup och atmosfär.  Men jag älskar mest när det används lite sparsamt och i kombination med något mindre glammigt, till exempel sisalmattor eller sjögrästapeter. Obehandlad mässing och grova linnetyger. Då får man lite kontrast mellan lyskraften av de olika föremålen och förstärker chinoiseriernas sköra skönhet, annars kan det bli lite överväldigande.

Möbler av Faux bamboo är egentligen inte gjorda av bambu, utan av trä som efterliknar bambu. De är relativt lätta att få tag på i USA; här är de däremot sällsynta.

910AE462-3239-496E-AF64-960290ED0365

En av stolarna som jag har köpt åt min kund. Mmm, älskar dem i kombination med sisalmatta. Om mattan hade haft mer lyster hade spänningen mellan dem försvunnit lite tycker jag, och det är just den där spänningen jag vill åt, om ni förstår?

Jag håller just nu på med matsalen hos en kund, och eftersom jag vet att hon älskar Faux Bamboo lika mycket som jag, höll jag utkik efter ett möblemang till henne. Och plötsligt fick jag napp på sex stycken snarlika karmstolar, på två olika håll: Blocket och Tove Hultbergs vintagebutik på söder. Sånt händer knappt –  så populära är de här stolarna.
Med andan i halsen kastade jag mig över telefonen och kontaktade min kund: ”BRÅTTOM!!! JAG HAR PRECIS HITTAT FAUX-BAMBOOSTOLAR!!! VAD SÄGER DU?!”

    Jag kan tänka mig att hon blev lite stressad, minst sagt. Men till min oerhörda glädje var hon helt på – trots att hon inte ens hade sett hela konceptet som jag hade tänkt ut än. Det kallar jag tillit. Så jag köpte dem! Jag såg nämligen genast hela hennes matsal framför mig, allt från kulören stolarna skulle lackas om i, tyget dynorna skulle kläs om i, och tapeten som skulle bli så fin till. Och lampan! Ojojoj.

F54610B8-3F79-43F9-A831-718B0EDEF59E

Jag gillar också bordets matta finish till stolen. Det ”glammar ner” stolen, precis som sisalen.

C88D9164-6DE0-4D05-9D0A-E2D02904F1E6

Behöver jag nämna att jag är superavundsjuk på min kund som gjorde ett sådant kap? Hihi. Fast ändå inte – jag är minst lika glad som hon är för att de ska få bo hos henne. Det är otroligt kul att ha en kund som är så snabb med att hoppa på bollen! Många behöver fundera så länge (vilket jag verkligen har förståelse och respekt för) att tillfället går förbi dem, men det är när man är alert som man kan göra fynd och få upp en bra kreativ rytm!

Ha en riktigt fin dag. Hoppas att något extra mysigt händer er idag.
😊🌸/ Sofia

1
17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00