ANNONS

Färgguide för ditt hem

/

Det är lustigt hur inredning funkar. Det kan verka ytligt och lättsinnigt, kanske till och med onödigt. Men till exempel en vacker matta i en kulör som passar ditt rum perfekt är lika mycket en känslomässig matta – som riktigt god glass för själen – som en matta i ordets vanliga bemärkelse. Och man har lika stor nytta av båda.

IMG_0207

Precis när jag började få lite fart som inredare lanserade Malin Glemme sitt designföretag Layered, och jag upptäckte snabbt att hennes intressanta, vackra design och fingertoppskänsla för kulörer tillförde precis det där je-ne-sais- quoi som ibland kan fattas i ett rum. Att botanisera bland deras mattor är som att vara fyra och få ett eget bollhav.

Sedan dess har jag följt Layereds utveckling med stort intresse och alltid blivit lika inspirerad – lite febrig och yr i huvudet, som man blir av bra inredning – när en ny kollektion har släppts.

Man kan ju inte annat än brinna för mattor. Att bli lite extra emfatisk när det gäller att hitta rätt matta för ett rum. Det GÅR inte att låta bli!

När man gjort det har man gett sin soffgrupp ett ankare, ökat ljudabsorbtionen, och kanske hindrat fötterna från att frysa. På det känslomässiga planet har du ökat välbefinnandet i rummet och kommit en bra bit på vägen till ett lugnt och harmoniskt rum där du med en lättnadens suck kan vila efter en lång dag.

Och framför allt har du fört in ett stort block av färg i ditt rum, en accentfärg som kan hjälpa dig bestämma vilken väggfärg du vill ha, eller en gång för alla etablera rummets accentfärg.

Det tycker jag låter som en bra investering i både din hälsa och ditt hem. Och det är galet nödvändigt!

Så självklart gjorde jag gärna en färgguide åt dem när jag blev tillfrågad. Ta med dig din mandelcroissant, sätt på lite Chet Baker och läs den här!

0
12

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00