Lampetter, croissanter och utomkroppsliga upplevelser

 

Ibland kan jag sitta i timtal och stirra i blindo framför mig. I själva verket har jag en utomkroppslig upplevelse och befinner mig förmodligen i en lampaffär, eller kanske en sådan där butik med antika beslag. En trist plats att ta sig till om man tänker ha en utomkroppslig upplevelse kanske du tycker, men jag tycker att det är underbart. Om jag inte av någon anledning hamnar i en skitful lampaffär på Mäster Samuelsgatan, förstås – det händer ju också ibland, när jag egentligen är på väg till NK.

IMG_2583 2
IMG_2585

Häromdagen satt jag just så, och stirrade oseende framför mig medan jag besökte ett kundprojekt på Eriksbergsgatan. I tankarna vandrade jag runt i den majestätiska sekelskiftesvåningen och placerade ut olika sorters belysning på väggarna – det som är så bra med astralresor är att man kan fästa lampor vidd väggar bara genom att trycka dit dem – för att se hur de såg ut tillsammans.

På min resa hade byggarna nästan hunnit bygga klart: Den nya stuckaturen, mattorna och tapeterna var på plats – så härligt att se sig omkring! I verkligheten är det långt ifrån klart, det är därför jag verkligen behöver använda min fantasi för att få en tydlig bild av hur alla lampor, kulörer och möbler ser ut tillsammans.

Precis när jag hade hunnit till den lilla hall som ligger mellan barnrummet och master bedroom – där två Kelly Wearstler-lampor ska flankera en vacker spegel – var det någon som stack en mandelcroissant under näsan på mig. Vilket är det allra bästa anledningen att få koncentrationen bruten.

Jag var tillbaka i verkligheten igen. Och min man hade köpt mig en mandelcroissant. DET är kärlek. Det, och lampor.

Tyvärr åt jag upp mandelcroissanten i ett andetag, så ni får en bild på resten av frukosten istället – havregrynsgröt. Den varar längre, kanske just på grund av att det är havregrynsgröt. En teori.  Men man kan lägga upp den i en skål om ser ut som ett kålblad, och då känns det genast lite bättre! Det gäller ju att inreda lite på mikronivå i vardagen också, så att livet blir lite roligare.

÷÷≤≤  #ljbjhö#skjytr

Jaha. Det ni ser här ovanför skrev min katt när han ”gick” över tangentbordet. Vad försöker han säga? Han är ju värdelös på att tagga.

IMG_2583 2

Vi ses snart igen!

 

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..