ANNONS

Gardinfakta – för dig som är förvirrad.

/

Tänk er detta scenario:

Klockan är halv åtta en mörk februarikväll. Du stiger in i hallen, hänger upp jackan på en av mässingskrokarna från Sekelskifte och sparkar av dig skorna. Julbelysningen som fortfarande sitter runt trappräcket glimmar svagt i dunklet, och du tar din dator under armen och styr stegen i riktning mot köket. En lätt bris från fönstret bakom det runda bordet gör dig plötsligt varse om en olycksbådande skugga. Du kisar med ögonen i mörkret och tycker dig urskilja siluetten av en kökskniv i det kalla månskenet, och med växande fasa låter du blicken vandra nedåt längs med den långa, vita sidengardinen ända ned till golvet. Och där ser du ett par fötter som nätt och jämnt sticker fram under gardinen.

Snacka om att du blir GLAD!

Förvirrad? Jag ska förklara.

Man kan ju lätt leva sig in i hur besvärligt det är om man är en helt vanlig, harmlös stalker och folk inte respekterar ens gebit, utan INSISTERAR på att ha för korta, för fjuttiga eller rentav ofodrade gardiner. Alla ens ansträngningar och månader av kartläggning är ju förgäves om man sedan DIREKT blir upptäckt! 

En gardinvåd ska nämligen vara ”stalkerlång” som det heter i facktermer. Det betyder att den ska gå från tak, ända ned till golv, plus 2 centimeter för ett perfekt svall. Se illustration nedan. 

IMG_2603

Vidare får den gärna vara så pass vid att en hängiven och även ganska bred stalker med lätthet ryms bakom den (man kan tänka fönstrets bredd gånger 1,5).  Se bild nedan.

IMG_3150 2

Att sedan lägga till ett foder hindrar både ovälkommet ljus, drag och stalkerkonturer från att bli för uppenbara och påträngande, och dessutom gör fodret även underverk för gardinens fall.

långa gardiner

Förstår du nu varför du blir så glad?

I scenariot har du alltså fått Internationella Stalker-skråets kvalitetsstämpel för precis lagom långa och vida gardiner, med fullgott foder!

   De tar i sin kvalitetsbedömning även hänsyn till färgen , så har du valt en kulör som antingen går ton i ton med väggfärgen eller tar upp en accentfärg har du bockat för alla kriterier för att norpa åt dig ett åtråvärt uppslag i årets upplaga av ”En stalkers handbok – heta tips och locations!”. Snart kommer stalkers från alla världens hörn stå på kö för att få stå på lur bakom just DIN gardin! Hur malligt?

PS!

Nedan följer bildmaterial som förhoppningsvis tar udden av det här inläggets något hotfulla undertoner. Det var ju bara JAG  bakom gardinen! Och jag skulle precis öppna min prenumerationsfaktura från Sköna Hem, så det är bara en helt ofarlig brevöppnare i min hand! Phew! Jag blev själv lite nervös där ett tag.

DS.

IMG_3152 2

IMG_3188

6
35

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00