ANNONS

”Presenter” till Alla Hjärtans Dag

/

Som ni kanske vet handlar ett kärleksfullt förhållande om respekt och kompromisser.  Eftersom detta är så oförenligt med inredningen av ett gemensamt hem (hehe) smyger jag ibland in metoder på bloggen som hjälper dig att få din vilja igenom, utan att den andra parten – som inte är ”intresserad av inredning” men ändå på något märkligt sätt har åsikter om allt inredningsrelaterat – märker något.

    Nu börjar nämligen ett gyllene tillfälle att föra in inredningsdetaljer i hemmet under rubriken ”present till dig” skymta vid horisonten: Alla hjärtans dag. Ingen kan bli sur för presenter. Även om det visar sig att de inte vill ha dem. I värsta fall tackar de åtminstone för omtanken och skäms tillbörligt, varpå du indignerat kan svepa iväg med ”presenten” – som nu är din – och le listigt i mjugg. Det här huvudet är inte bara en hatthylla, sörru!

För att göra det lättare att komma igång har jag plockat ut 5 inredningsdetaljer som lätt kan kamoufleras som presenter:

Gardiner (de där fina du har önskat dig) med mörkläggningsfoder (det är det som gör att de flyger under radarn). Säg: ”Älskling, du axlar en ofattbar börda. Jobb, familj, en inredningstokig partner med manipulativa tendenser…nej, jag menar med psyk…nej, jag menar en jättetrevlig personlighet. Du behöver god nattsömn. Varsågod”.

8CDB2B18-B2C8-4EAD-9422-D61FDFBB086A

•Den där underbara soffan som kan stå i det där hörnet och bli en perfekt läsa-och-ta-ett-glas-vin-soffa.  Säg:

”Älskling, du vet ju att du älskar att komma hem, slänga av dig byxorna och slå dig ned i lugn och ro med en kall öl. Nu kan du äntligen det – ta-da!”.

AAA594E3-D122-47BC-B1B0-1069E7084136


•Du har länge velat ha en samling vackra karaffer och drinkglas att ha på drinkvagnen, som egentligen inte har någon funktion, men du vill ha den ändå eftersom den är fin.

Säg: ”Älskling, jag har alltid tyckt att JR i Dallas är en riktig drömkille. Du skulle väl inte ha nåt emot att bli lite mer åt det hållet? Lite pompös och vidrig och lite oljig, sådär? Sånt tycker alla kvinnor är jätteläckert”.

D7CD0684-6EF2-43AA-8DCB-398F55A34B5E

0DF71ACA-3D5F-4322-A33D-35B8A31717AC

•Du oroar dig lite för familjens skärmtid. Men egentligen vill du ha några brädspel för att backgammonmönstret passar din matta så bra.

Säg: ”Jag såg en hemsk dokumentär om en massa människor som dog. Det cirkulerade teorier om att det berodde på att de spelade brädspel för sällan. Och det är kanske särskilt viktigt att man gör det i din ålder. Tror jag alldeles säkert att de kanske sa.”

AF2E0450-394D-402F-86B1-C4251AA99DDF

Ostbricka
Du är galen i ost, men tycker att det är viktigt att man lägger upp med lite finess. Säg… Nej, jag vet inte vad du ska säga då. Det är en sak att luras och bråka om inredning, men är man inte överens om hur man ska behandla ost, då finns det inte mycket hopp om förhållandet.  

4
34

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00