ANNONS

Den där gången då Beaumont bytte namn! Och: Hue. Och: Bänkar.

/

Min man gjorde mig nyligen uppmärksam på att han inte vill heta Beaumont längre. Det gör han ju inte heller – det är bara jag som har hittat på ett nytt namn till honom här på bloggen. Men nu förstår han alltså inte varför det  blev just Beaumont. Jag, som alltid är intresserad av att hitta på nya namn, föreslog tjänstvilligt: Hulken, Vlad, Leffe eller Han-som-alltid-fast-inte-egentligen-stoppar-mina-inredningsidéer. Han  tyckte inte att något av dem satt riktigt bra. Fnys.

Så innan han fick för sig att föreslå ”David” – det namn han alltid ändrar till när han presenterar sig och folk frågar ”Va?” – testade jag Azazello, efter en karaktär i hans favoritbok. Då sa han faktiskt inget särskilt, vill jag minnas, så när jag hädanefter nämner ”Azazello” är det min man jag menar. Kanske lite utanför bloggen också; Visst har det en bra klang?

Hur som helst:

Jag och Azazello är generellt överens om mellan 1-3 saker här hemma. Aldrig samtidigt. 

En av dem är att vi älskar Philips Hue.

Det är alltså ett ljussystem som man kan styra genom en app, vilket är en stor fördel när dottern är hemma med sin pojkvän och man vill busa lite med dem genom att släcka och tända tusen gånger i irriterande snabb följd.
Dessutom håller lamporna, som är LED,  hur länge som helst, kan dimras genom appen,  och ljusets värmegrad kan ändras efter behov. Det blir alltså inte det där obehagliga ljuset som förut associerades med LED, utan ett underbart vackert och milt ljus när man behöver det, och ett ordentligt ”jag-ser-inte-vad-det-står-på-den-här-förpackningen-ljus” när andan faller på. DET TYCKER JAG OM. 

    Ja, Hue är min nya grej, tillsammans med den här bänken att ha vid fotändan av en säng eller i en hall. Det fina med den är att den är pikerad, finns i ett antal kulörer, och att benen har trissor.  Tycker ni inte att man generellt ser för få trissor på möbler? Det gör man.

IMG_3005.jpeg

Du hittar den underbara bänken här.

    Eftersom jag jagar runt efter precis rätt variant av den här möbeln till en kund, så skulle man kunna säga att jag har en hel del fina i min bänkrolodex nu. Nedan ser ni en annan variant av sammetsbänk, som inte är så hemsk den heller:

258F2924-018B-4EF2-AE3E-5FCADB0C9D2F

Och om du letar efter en aningen större ottoman så ska du få se en annan goding som jag inte kan släppa:

30854C67-5B60-4CDE-B8C0-E4B6408A0E14

Ja, jag vet – fin, va? Jag har använt mig av en liknande i det här projektet som du ser nedan, men den lät jag klä om i ett tyg från Brunchwig et Fils.

736FE28A-6D1F-4E94-B32C-A0FEB9ACA23B

Vi ses snart igen! / Sofia

0
34

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00