Som

ni vet är min inredningspassion ett slags hysteriskt tillstånd som borde studeras av läkarkåren. Det gör att när ett rum skaver, så SKAVER det så mycket att jag inte kan sova. Jag kan ligga och fundera i all oändlighet.

    Det är otroligt bra när en kund har bett om hjälp, för jag vrider och vänder på ett koncept och stångar mig blodig tills jag kommer på något som gör att det tänds en värmelampa i magen. Kinderna blir glödheta och hjärtat bankar. Mat slutar smaka, tiden slutar existera.

Här hemma, däremot, har ingen alls bett om hjälp. Tvärtom är de numera båda två (detta är nytt sedan en vecka; et tu, Brutus-dotter) ganska otacksamma för mina idéer. Då blir det lite svårt att få igenom saker. Men jag sätter frikostigt och osjälviskt igång att hjälpa till i alla fall! De kommer bara hem en dag, och så står det fjorton byggare i matsalen! #terapi

Såhär såg matsalen ut när fotografen Anne Nyblaeus fotade vår matsal för tre år sedan, och vårt hem var med i Sköna Hem.

IMG_0861

Foto: Anne Nyblaeus

IMG_0860

Foto: Sofia Jakerson-Tretow

IMG_3351

Såhär såg det ut precis när målarna hade anlänt och jag var ett allmänt nervvrak.

IMG_3353
IMG_3352

 

Innan jag satte mina nya planer i verket plockade jag ihop en moodboard med två typer av bilder.

 

  • De som inspirerade mig och förmedlade den känsla jag ville åt. Dessa bilder är oumbärliga för att man inte ska tappa fokus mitt i, utan se målbilden tydligt hela vägen.
  • Bilder från intilliggande  rum, för att förändringarna jag gjorde skulle skapa ett sömlöst flyt mellan rummen.

 

IMG_3850

En moodboard – vare sig den är specifik eller mer åt det abstrakta hållet – ändrar sig ofta under processens gång, och slutresultatet kan ofta skilja sig en del från den ursprungliga planen. Ju mer man jobbar med ett utrymme, desto mer utkristalliseras det som verkligen funkar, och vad man verkligen vill.

Vad ville jag åt?

  • Eftersom detta utrymme skulle vara kontor på vardagarna och matsal på helgerna var det viktigt att det funkade för båda dessa syften.
  • En lugn och inspirerande atmosfär, där det är lätt att andas.

För att åstadkomma detta är färgval och textilier extra viktiga.

  • Mjuk belysning i form av infräst väggbelysning.

 

Hur blev det?

Titta in imorgon och se resultatet!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..