J

ag

har lätt att bli förälskad i böcker, färger, musik, mat, inredning och filmer. Och inredningen i filmer. Mest inredning i filmer, faktiskt. Och inredning utan filmer. Men aldrig i filmer utan inredning – vad är vitsen med det?

Just nu är jag helt fast i serien Mr Selfridges på Netflix. Har ni sett den? Gör det nu!
De senaste dagarna har jag alltså frossat i lamskärmar med frans, palmer och teserviser, och längtat till det edvardianska England.

I boken ”The World of Mr Selfridge” av Alison Malony (finns på Storytel) berättas det att även om serien utspelar sig i 20-30-talets England så reflekterar inredningen i Harry Selfridges hus lika mycket Harrys själ som själva tidseran. Och, precis som Selfridge själv, är den långt mer innovativ och okonventionell än den typiska inredningen från den tiden.