Jag måste börja med att väldigt emfatiskt säga: Äkta växtlighet! Det är det som är grejen! Den renar luften från skadliga kemikalier, reglerar luftfuktigheten och förser oss med syre.

MEN…

IMG_4472

  • …tänk om man avger någon typ av svag radioaktiv strålning så att växter dör när man visar sig? Jag har kommit fram till att det måste vara så i mitt fall. Det skördar många oskyldiga offer och innebär ett himla spring till Plantagen, där de nu glatt hälsar ”Tjena, plantdödare!”, när jag kommer in. Inte schysst.
  • …tänk om man inte har lust att lägga pengar på färska snittblommor för jämnan?
  • …tänk om man bestämt sig för att hålla nere sin klimatpåverkan och inte vill köpa blommor som har importerats?
  • …tänk om man lider av anthofobi (blomskräck) och drömmer mardrömmar om jättelika tusenskönor (eller maskrosor? Vilken blomma är argast?) som sliter en i stycken?
IMG_4447

Äkta orkidé? Näpp.

IMG_4456

Foto: Anne Nyblaeus

Alla dessa punkter är fullgoda skäl att ta en djupdykning ned i konstblommorna värld. Något som jag tyckte var helt otänkbart för några år sedan! Nu finns det däremot riktigt vackra konstväxter, som inte bara gör sig bra på bild, utan även funkar i verkligheten också. Precis som de flesta av mina vänner, förresten!

På bilderna i det här inlägget ser du både äkta växter och konstväxter, och alla har jag använt mig av i olika stylingar.

IMG_4450

Elinor på Little Flower Company har plockat ihop den här buketten, som är alldeles äkta. Den fick vara med på många bilder i ett blogginlägg hos Oscar & Clothilde innan den gav upp!

Och för dig som uppskattar något vackert att vila ögonen på lika mycket som jag, är detta oumbärligt. De som värjer sig mot konstväxter vet kanske inte att även de påverkar välbefinnandet, trots att de inte är äkta. Hjärnan tolkar dem likväl som växtlighet och man får de hälsofördelar som det trots allt innebär när man uppskattar sin omgivning. Det finns mycket rolig info om detta, så det är värt att googla runt lite.

IMG_4453

Liljor kan vara så fantastiska, och så vansinnigt tråkiga. Vad tycker du? De här tycker jag så mycket om, eftersom de är lite svagt rosa i mitten. Vackert!

I synnerhet nu, när de flesta av oss googlar på sådant som ändå bara gör oss mer oroliga. Du vet vad jag menar. Ammaright? #googlapånågothärligtistället

Jag tänker bombardera er med en bunt blomsterbilder för att få upp humöret lite!

IMG_4454

Den här vackra alldeles äkta buketten använde jag till ett inredningsreportage, och den har plockats ihop av jätteduktiga Djursholms Blommor.

 

IMG_4455

Vita rosor är alltid rätt! Jag älskar dem!

IMG_4457

Dessa konstgjorda körsbärsblommor har hängt med mig länge i olika sammanhang, och jag älskar hur de påverkar rummet. De finns på Newport, för dig som också har fastnat för dem.

 

IMG_4459

De här magnoliorna kommer även de från Newport och hänger med mig jämt på olika stylingar.

IMG_4460

IMG_4461

Även växtlighet på tapeter tillför ett speciellt ”je ne sais quoi” i ett rum.

IMG_4463

För att vara helt rättvis är det inte bara blommor på den här bilden, utan även kakaduor (ljusstaken). Så är man anthrofob och dessutom ornitofob är den här bilden rent fruktansvärd. Är man inte det, så är den ganska trevlig!

Ta hand om er! Kram/Sofia

  1. Linda skriver:

    Om jag får rekommendera så vill jag nämna webflower.se Har köpt flera fantastiska träd därifrån som jag har i vardagsrum, kök och hall. Älskar dem. Och även alla snittblommor från Newport. Så fint!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..