En inredares riskfyllda vardag

Idag stirrade jag döden i vitögat och begav mig till mitt projekt  E mitt i stan, som stod tyst och tomt i väntan på byggarnas ankomst imorgon.

Vad fick mig att så djärvt och dödsföraktande trotsa Corona och bege mig rätt in i orkanens öga?  Tapeter, såklart.  Att ni ens behöver fråga…!

Projektledaren Rakel Hatz, grundaren av grymma Hatz & Partners ,  håller i ombyggnationen av denna otroligt vackra våning som jag har turen att få inreda. Hon aviserade nyss att nu var det dags:  Tapeterna måste beställas och vara redo för installation om några veckor. Och jag är SÅ redo! I månader har jag planerat dessa tapeter. Jag har i tankarna sett dem uppe tusen gånger. Och nu är det snart dags för verkligheten att hinna ikapp. Jag kan knappt bärga  mig!

I sovrummet kommer den här tapeten – en otroligt vacker, grågrön sidentapet från Braquenié – att  pryda de inre spegelfälten, och komplettera väggfärgen – Pale Powder från Farrow & Ball – jättefint.

E9778430-6BE4-4543-AE2D-5DF59B9BF7FB

 

C69648DE-ACC3-477F-B855-52832694C050

Det här ska bli barnrummet – ett djungelbarnrum – där Ananbôs ”Les Rives du Nil”  ska få pryda väggarna.

975CE104-F412-46BE-B150-9D9EC4CAFB3F

7BA0E5F6-E883-4467-B9CD-ABD0716B7EBE

Här ska min – och lägenhetsinnehavarnas- favoritzebra upp:  Thibauts ”Etosha”.

535E78D0-64F2-4F0D-9937-3FDC45036EFE

064302CD-8A82-4CC9-A848-64CB29FFC4CC

Jag tog mig hem utan några större incidenter – ingen hostade eller nös på mig. Detta är ett tecken på en framgångsrik dag även när Corona inte finns med i bilden.

Ha en härlig söndagskväll!

Och googla gärna lite extra på inredning – det är bara nyttigt.
Kram/ Sofia

 1. Underbara tapeter, jag önskar verkligen att du visar det färdiga resultatet. Om du får för din kund/klient naturligtvis.

  1. Åh, det hoppas jag också att jag får!

 2. Mia skriver:

  Så underbara tapetval! Perfekt att få tipset om Braquenié! De hade ju chinoise tapeter också… En Ananbôs tapet har jag redan börjat rita upp i hallen..

  1. Vad roligt, det låter vackert! Säg till om du behöver hjälp med Ananbô.

 3. Varför är väggar i förorten inte byggda på det viset? Ljus latte i hela lägenheten och en mörk chokladdryck med grädde som fondvägg i sovrummet. Jag får snart nippran. Bara en liten blå William Morris, det kan väl inte skada nån? Och jag blev helt bedårad av dina eldstadsbilder. Det måste vi också ha. Men rätt skönt att vi inte har köpt 10-miljonerslägenheten än utan betalar bara drygt 6000:- för en tvåa vid sista pendeltågsstationen. Jag har en svår kronisk sjukdom, ME, så vi lever efter våra små tillgångar och inte efter våra drömmar. Och där betyder du såååå mycket. Du presenterar det ena och det andra som jag spritter av lycka när jag set. Vilken gåva du delar med dig av! Jag ska baske mig göra en egen flik för dig på Pinterest. Tack för att du inspirerar oss som är en våning på 190 kvm i hjärtat men en 53:a i ytterområdena i verkligheten. Men varje kväll när jag ska somna så ligger jag och drömmer om en rund hall med ett bord och en superstor bukett på, stora matrum med plats för 12 gäster, sovrum man kan hjula i, vardagsrum som inte är en vägg med teven och motstående vägg med antracitgrå soffa i hörnvariant och med divan. Nej, två howardsoffor mittemot varandra, med två nätta fåtöljer åt norr och två andra åt söder. Och ett flygel- och musikrum i vinkel med vardagsrummet kanske. En tvsoffa kräver ett teverum på en övervåning som ingen med inredningsintresse tittar på. Eller såna som är så unga att de inte har nån smak. Utan bara konsoller.

  1. Åh, Anja!
   Jag blev så, så rörd av din kommentar, och så tacksam. Du skriver så fint. Och i tankarna vandrade jag runt i dina 190 kvadratmeter med den runda hallen, howardsofforna mittemot varandra och musikrummet med flygel. Låter så vackert, så tack för den visionen! Tack och lov att kreativt tänkande finns, så att man kan få sådana rundturer och somna med sådant härligt på hjärnan. Håller med dig – lite härliga tapeter kan väl aldrig skada. Och inte behöver man ha en fånig murstock eller tiomiljonerslägenhet för att göra sin egen version av en öppen spis?

   Ta hand om dig!
   /Sofia

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..