ANNONS

Veckans fixering: Det där tyget

/

Varje måndag slår jag upp ögonen och undrar:

”Vad kommer jag att bli fixerad vid den här veckan?” För det är alltid något jag blir kär i. Antingen en hel miljö, eller något pyttelitet. Som en ändknopp på en gardinstång.

Den här veckan blev det ett tyg.

Det började i tisdags kl. 06.10, när jag satt i sängen och drack en latte, efter en natt som avbrutits av en väldigt liten men samtidigt väldigt högljudd, fladdrande fladdermus – Vlad, hette han. Varför? För att jag inte har obegränsat med tid at fundera ut fladdermusnamn, och jag gillar allt som heter Vlad och fnissar varje gång jag säger det med Dracularöst.

Nu kom jag ifrån ämnet.

Vi var mitt uppe i berättelsen om tyget:

Som ni vet är man ofta lite trött när man blivit väckt av en fladdermus, och då är naturligtvis inredning det enda som funkar för att man ska komma igång någotsånär och inte börja gråta när DHL-killen lite senare på dagen levererar fel tapet från USA.

Jag öppnar därför ett nummer av Elle Decor i deras prenumerationsapp, och upptäcker att av någon outgrundlig anledning är ALLA NUMMER OLÅSTA. Kan någon förklara vad det är som händer nu?

Jag hade alltså inget val än att sträckläsa alla nummer i hela universum. I ett av dessa nummer hittar jag en artikel om regissören Baz Luhrman (Moulin Rouge, The Great Gatsby) och hans hustru Catherine Martin; en kvinna som råkar vara både inredningsdesigner och set director, och har skapat alla miljöer i ovannämnda filmer.

Deras hem är naturligtvis helt absurt underbart! Om du vill läsa hela reportaget hittar du det här.

Men vad jag framför allt blev fixerad av var alltså ett tyg, och du ser det på fåtöljerna nedan.

IMG_7961

Det som gör att det funkar så fantastiskt bra i just det här rummet, är att mönstret ger lite djup till den monokromatiska färgskalan, men det blir inte hårt eller för kontrastrikt. Extra kul tycker jag också att är att fåtöljerna är från 40-talet; det är alltid intressant att ge gamla möbler ett nytt och spännande tyg.

IMG_7960

Foto: www.elledecor.com

Foto: www.elledecor.com

IMG_7978

www.vogue.com.au

Tänker jag aldrig berätta vad det är för tyg? Jo, jag kommer ju till det nu:

Det heter ”Bengal Tiger”, och är designat av självaste Catherine Martin för Mokum. Som ni ser är det en väldigt vacker plysch med ett tigerrandigt reliefmönster.

IMG_7977

Den jobbiga delen? Det finns inte i Sverige. Tydligen kan vi inte hantera tigermönster. Men ni som är kunder hos mig kan beställa det genom mig. Bra, va?

Om ni inte har sett The Great Gatsby, så…ja, jag vet inte vad jag ska säga. Gör det. Inredningen är fabulös.

IMG_7963

Trevlig helg!

/Sofia

0
31

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00