ANNONS

Tyger och sänggavlar och tyger. Och sänggavlar.

/

En väldigt rolig del av mitt jobb är att besöka olika leverantörer. Det gör jag såklart ofta, speciellt när det gäller tyger, eftersom jag inte kan ha med ett tyg i en moodboard till kund om jag inte har sett det i verkligheten. Jag håller visserligen på att bygga upp ett litet tygarkiv på kontoret med de kollektioner och leverantörer jag jobbar mest med, men jag upptäcker alltid något nytt och intressant när jag beger mig ut.

I förrgår hade jag två roliga destinationer: Designer’s Guild, som har slående vackra tyger och tapeter, dels från just Designer’s Guild, men även från LaCroix, John Derian och Ralph Lauren, och In Your Dreams, där duktiga Lisa skapar sänggavlar som är som små karameller.

Trots att jag var tvungen att bära runt på en gigantisk lampa från Buster& Punch och dessutom hade ont om tid,  hade jag bestämt att det här var ett jättebra tillfälle att promenera från övre Östermalm till Kungsholmen. Jag utsätter mig alltid för den typen av fruktansvärda promenader; det är lite oklart varför, och min man blir nästan arg eftersom han mår så dåligt å mina vägnar när jag nästan dör mitt i gatan.

När jag väl kom fram var jag således en blek skugga av mitt forna jag, så det var en himla tur att slutdestinationen åtminstone var inredningsrelaterad. Det hjälper incitamentet på traven när man drar sig fram med blodiga naglar på asfalten, ni vet?

Jag köpte med mig flera tyg- och tapetböcker med mina favoriter, så att det blir lite smidigare att arbeta och plocka ihop vackra färgkombinationer, och sen kände jag mig sjukt inspirerad hela dagen…fortfarande, faktiskt.

Efter det mötet promenerade jag vidare med min tusen kilo tunga och kantiga lampjäkel, och fyrtio minuter senare var jag framme hos Lisa, som har sin ateljé,  In Your Dreams, i Vasastan.

C39605A5-7E5C-47A9-A771-35D63FFE59B2


Väl där möts jag av en väldigt intressant verktygsvägg  – jag är fascinerad av skönheten som helt rätt uppsättning verktyg för en specifik uppgift utgör. Det ser så härligt ut, på något sätt!

Och hur mådde Lisa själv, då?  En smula stressad. Hon har, precis som jag,  upptäckt i form av en växande väntelista, att när många jobbar hemifrån blir de alldeles extra sugna på att äntligen ta tag i inredningen. 

Hos Lisa finns också en mängd intressanta tyger!
Jag hittade ett som är perfekt till min kunds sänggavel ( inte det på bilden, även om det är väldigt spännande).

14D53010-6205-4185-BFD5-3B18E0CD0605

908F549D-C07A-43C8-BD35-ED8062BCF68E

Här finns också en hel vägg med exempel på hennes arbete. Jag önskar verkligen att jag kunde byta ut min egen sänggavel varje dag när jag ser de här! Yuuuum!

23B29645-1DCF-45EB-A18D-438C79308AE0

F34D3BEB-5438-43F3-8558-E71CC90F1BD6

Tack och lov att jag inte hade fler möten den dagen; jag vet inte hur mycket mer inspiration en människa kan klara av. Eller lamppromenader.

Trevlig lördag! Ta hand om dig och ge dig själv en stund att fundera på sänggavlar. Det kan aldrig skada!

/Sofia

0
34

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00