ANNONS

Da shit

/

Just nu känns det som om min viktigaste uppgift i livet är att ordna gardiner till matsalen. De har skvalpat runt i mina tankar ett bra tag nu, tillsammans med andra roliga saker som kräver uppmärksamhet:

1.Måla om köket i  ”Down Pipe”, se nedan (samma kulör som Den Mörka Lägenheten del 1&2).

71333668-FCB9-4EFC-99A9-BFBF9B1A0061

Bild: Farrow & Ball. Kulör ”Down Pipe”

2.Tapetsera gästrummet i ”Saint Jean” från Ananbô (överst) och det intilliggande rummet i Phillip  Jeffries ”It’s Riveting” (underst).

E9C5D013-85E6-4C88-93D8-AC5430A78642
06D92DCE-F518-40DC-9943-6CB0D53EEB46
3.Bygga en sittbänk i en av fönsteralkoverna på övervåningen. Alkoverna  är en sådan där underbar liten arkitektonisk detalj, som gör det till en omöjlighet att möblera på ett harmoniskt sätt. I sådana fall är platsbyggda lösningar vad vi inredare på fackspråk kallar ”da shit”.

FCED48A7-D8DF-46CF-B9BD-8D1BDBEFA544

Precis, jag håller helt med dig när du tänker ”Vad är det som händer här?”. För den tragiska sanningen är att det inte händer ett enda dugg i de här alkoverna, eftersom jag aldrig hinner ta tag i det. Ser du hur den här hånar mig?

4. Sy gardiner till matsalen.

Det är lite synd att jag, om vi nu ska vara helt ärliga mot varandra i den här bloggen,  inte kan förverkliga något av dessa moment själv. På ett superbra sätt.

1.Måla luckorna: Okej, det kan jag. Men blir det jättejättebra? Tror inte det.

2. Tapetsera: Jag kan nog. Men är det en smart idé att nästan vara säker när det gäller en apdyr tapet? Tänk ångesten när en av våderna har limmats fast i sisalmattan eller mig själv istället.

3. Platsbygga en bänk:

Designa och rita den? Ja. Men bygga? Haha – nej. Hahaha. Nej. Haha. Nej, nej, nej. Nej.
Nu då? Fortfarande nej. Nej, nej, nej. Nej.

Men gardiner, då?

När mina kunder behöver gardiner lobbar jag outtröttligt för ateljésydda sådana. Det finns ingen som är så entusiastisk inför detta som jag. Jag lovar: INGEN!  Jag kan drömma om mina kunders gardiner i veckor. Månader! Dessutom har jag en otroligt bra sömmerska. Hon är så otroligt noggrann. Hon har ett tålamod som är helt vansinnigt.

Jag har inget tålamod över huvud taget, så jag har ingen aning om hur hennes hjärna känns.  Det är därför jag inte kan lyda mitt eget råd att låta henne ta hand om mina gardiner.

På något sätt har jag ett tvångsmässigt behov av att sy dem själv. Trots att jag inte kan. Trots att jag tröttnar efter halva och får kämpa mot lusten – begäret – att gaffatejpa ihop dem. Trots att min idiotsymaskin är lika mycket värd att kallas ”symaskin” som en kokosnöt med propeller. Varken ”sy” eller ”maskin” stämmer.

Och som en kokosnöt med propeller är för övrigt hur jag känner mig idag. Men jag sydde i alla fall gardinerna.

BB3B301A-4468-498D-ACB6-B2883C35E495

Ha en riktigt härlig dag!/Sofia

0
37

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00