ANNONS

Ett townhouse i Park Slope

/

I det lugna och vackra Park Slope i Brooklyn, ligger ett alldeles speciellt townhouse, som inretts av firman Roman & Williams.

Roman and Williams har även inrett en fantastisk restaurang som…nej, det tar vi i morgondagens inlägg.

Spoiler alert:

Den ligger i New York och jag förbjöd mig själv att gå längre in än lobbyn, eftersom jag hade tydliga hål i mina sneakers, som faktiskt var riktigt fula redan innan hålen.

Scenen utspelade sig såhär:

Jag sprang in, eftersom jag velat går till den här restaurangen sedan 1958, konstaterade att det var alldeles underbart och vände i dörren med ett slags gnisslande, lidande kvidande.

Personalen sprang bestört efter oss ut på gatan och undrade om de hade gjort något fel. Jag var tvungen att förklara att jag hade hål i skorna och inte kunde förolämpa den där vackra inredningen på det sättet. Jag hade inte ens tänkt på hålen innan, men i den påfallande underbara miljön blev de plötsligt oöverkomligt sjabbiga. Jag kände mig genast alldeles för irriterad på mig själv för att kunna njuta av omgivningarna.

Trots att de bedyrade att de inte lade någon som helst värdering i mina sjaskiga skor, märkte de ganska snart att det inte var någon idé att försöka resonera med mig. Och det, mina vänner, är historien om hur jag inte bara förvägrade mig själv en troligtvis fantastisk upplevelse, utan även mitt hungriga barn och turisttrötta man.

Vi hamnade istället på en restaurang i Little Italy, som ironiskt nog hette Sofia och var precis lika sunkig som jag kände mig. Där fick jag. Vill ni fortfarande läsa den här bloggen nu, trots att ni har lärt känna mig lite bättre? Då ses vi här imorgon igen, så berättar jag vilken restaurang det är.

Men hur var det med det där huset i Brooklyn, då? Jotack, jättebra. Vi kan börja med sovrummet:

IMG_8306

Den här bilden fick mig att bli väldigt medveten om kulören och grönsaken aubergin. Och titta, så otroligt bra det blir när man målar in tak och snickerier i samma färg!

Till detta har man lagt till ljusa textilier och ljusa prints som tillsammans med spismanteln motverkar att väggfärgen och möbelvalen blir för murriga. Spegeln är också oumbärlig i detta rum; den reflekterar ljuset och tillför fräschör.

IMG_8305
Home of Tracy Hurley Martin and Vince Clark in Park Slope, Brooklyn.

Foto: Bruce Buck

www.romanandwilliams.com CREDIT: Bruce Buck for The New York Times.

Näst ut är ett rum som domineras av en dagbädd, en handmålade sidentapet och en öppen spis. Precis intill ligger badrummet, och denna vy är något som förföljer mig;  att istället för en tråkig rektangulär dörröppning installera ett valv är så underbart vackert. Jag jobbar just nu med en kund där vi håller på att göra något liknande av en alkov i hallen; det ska jag nog ta och visa er nästa vecka.

IMG_8309

Att vardagsrummet introducerar en annan typ av tyngd än den som de tidigare rummen bjuder på, känns spännande. De maskulina skinnmöblerna och de mörka träslagen blir en vacker kontrast till den sirliga spismanteln…

IMG_8304

…och tyngden fortsätter in i köket, där man valt mörkmålade skåp mot den vita bakgrunden, och sedan värmt upp det, och skapat en brygga mellan de två kontrasterna, genom att ta in materialet trä i bord och golv, och grenarna på bänken. Tack och lov att de gjorde det. Ett klassiskt misstag vore att måla bordet i vitt eller i luckornas färg. Och ha klinker. Då hade det blivit kallt och hårt här inne. Något som alltför ofta händer just i kök.

Går vi vidare kommer vi till ett litet badrum där de har satsat på en av mina favoriter: En klassisk chinoiserietapet (till vänster ser du vardagsrummet ur en annan vinkel)!

IMG_8300

Den gula kulören är en överraskning, men om du tittar på kulören på växtligheten i tapeten tycks den eka både i vardagsrummets bruna läder och golvet, och dessutom i köksskåpen, tonerna i rummet med dagbädden och auberginnyansen i sovrummet.

Det här var väl kul?

Det tycker i alla fall jag!

Ha en underbar dag, och försök komma ihåg den här värmen i november när vi alla kommer att gnälla ihjäl oss över kylan.

/Sofia

0
35

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00