ANNONS

Chinoiserie-tapeter

/

Igår fick jag min förmodligen roligaste leverans någonsin: Prover på kinesisk handmålad sidentapet! Hur den ser ut, frågade du? Jo, det ska jag tala om: Inte ful!

76872C10-4F0B-4A39-AE04-810717838F3C

Jag älskar dem alla tre, men min favorit måste ändå vara den här:

C3C64EF7-E45B-48F1-A4A3-0FEA3356A977

Kan ni ens förstå att någon sitter och målar detta undersköna för hand? Jag har lite svårt att förstå det.
Det som kan vara lite överväldigande med dessa tapeter, är att man väljer själv vilka färger som ska ingå. Och förutom den myriad av möjliga färgställningar som man då konfronteras av, finns det även ett oändligt antal motiv med snirklig grönska, bambu och liljor, påfåglar och fjärilar och…ja, ni vet ju själva vad som händer när man har för många valmöjligheter:  Episk härdsmälta.
Efter en stund med färgkartan och motiven kan du glömma hur det kändes när det fortfarande fanns lite plats i nedre vänstra hörnet i din hjärna, för efter all den informationen blir det fullt. Du får helt enkelt flytta undan koden till Bank-ID och vägbeskrivningen hem, och en massa annat onödigt tjafs som ändå inte är lika viktigt som det här.

BDDBDF65-2201-45BC-855F-8C36ED4E5CF9

Själv har jag snöat in på de grågröna, mintgröna och duck egg-blå tonerna som bakgrund, och till dem vill jag gärna ha mjuka blå och rosa toner. Även en mjukt lila lockar på mig just nu!

Vad tycker ni? Kan ni tänka er en sådan här tapet hemma hos er?

10
47

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00