ANNONS

Diskret utfasning av gammal snusksoffa genom att köpa en ny

/

Du som har sett den första lilla filmen som jag la upp på Instagram (mitt eget konto och Sköna Hems), vet vilken möbel jag har försökt fasa ut ur vårt hem i 11 år genom att flytta den sju cm åt vänster var fjortonde dag tills jag når en utgång eller ett fönster och äntligen kan tippa ut den.

Du däremot, som inte har sett filmen och alltså inte vet, känner sig kanske lite utanför just nu? Det skulle du minsann ha tänkt på lite tidigare! Som tur är ligger den på Instagram och väntar (och det kommer fler snart), så det är bara att du tittar på den och kommer tillbaka hit sen. Jag går och tvättar håret så länge. Ropa när du är klar!

Under tiden kan ni andra titta på en bild av vår nya soffa:

IMG_9040

Men hej, välkommen tillbaka! Vad kul att du tittade på filmen. Men det hade du egentligen inte behövt, eftersom det är ganska uppenbart att möbeln som fasas ut är en soffa. Jag kanske skulle ha sagt det tidigare…jaja.

Ett mycket viktigt steg i min utfasning var hur som helst att köpa en ny soffa, placera den på samma ställe som den gamla och invänta reaktionen, i förhoppningen om att ingen skulle märka något. Soffan är ett väldigt känsligt kapitel.

Min plan funkade inte.

Kanske främst eftersom den första ledtråden till att något soffrelaterat var på gång, var att man snubblade över den gamla soffan när man öppnade ytterdörren.

Den andra ledtråden var att jag låg på golvet och hade en smula ont i ryggen efter att ha släpat runt den nya soffan mellan rummen. ”Hur stark är hon egentligen?”, tänker ni nu, och det är förståeligt eftersom jag glömde att berätta att det är en modulsoffa. Den är alltså i fyra delar, vilket är en DRÖM för någon som verkligen, verkligen tycker om att flytta möbler mellan olika rum. Och det är ju precis det jag gör.

IMG_9043 2

Denna raring till soffa heter ”Mammut” och kommer från Sweef. Jag råkade hitta den – och bli handlöst förälskad – när jag letade soffa åt en kund, och tycker att det är så otroligt bra att man kan välja moduler själv tills man får den soffa som man behöver.  Eftersom det här rummet är vårt TV-rum, ville vi ha en mjuk soffa som rymde många, och som man kunde somna i.

IMG_9046

Här har vi några ljusrosa kuddar också – jag älskar kombinationen av grönblått och ljusrosa.

Det var otroligt svårt att välja mellan alla vackra tyger, och ett tag var jag helt inne på sammet i grönt eller ockra, men sedan förälskade jag mig i tanken på det lätta och ljusa i kombination med de grönblå väggarna, som jag är väldigt kär i, men som behöver något lätt och osmetigt för att inte ta för mycket fokus. Dessutom visste jag att den här nyansen – ”Ivory” – skulle passa med alla väggkulörer vi har i huset, om jag skulle få för mig att flytta soffan. Och varför skulle jag inte få för mig det?  Och: för att den faktiskt ska hålla stilmässigt riktigt länge känns det väldigt viktigt att den ska funka i olika konstellationer och rum, med många olika typer av styling.
Tanken på att man kan ta loss en del och ställa den som fåtölj i ett annat rum är något jag verkligen gillar. Eller att man kan byta ordning på modulerna och få en helt ”ny” soffa.

IMG_9042 2

Min favoritdel är att sitta i skarven mellan två sittdelar, eller i den här lite längre delen. Det är så mysigt att man kan skriva en liten sång om det.

IMG_9033

IMG_9035

Här har jag flyttat ut en av delarna i hallen. Att placera den framför en ingång till ett rum är ju inget jag skulle göra i verkligheten, men när jag stylar för foto gäller andra regler.

IMG_9027

IMG_9024

IMG_9031

Ha en riktigt fin dag, och håll utkik efter nästa film!

Kram, Sofia

2
33

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00