ANNONS

Soffor – en guide för de tuffa besluten i livet

/

Hej!
Hur mår ni denna vackra hösttisdag?

Nu finns det en soffguide på Sweefs hemsida som jag har skrivit!  Vill ni ha ett litet smakprov och några bilder?

Här kommer det:

Det är lätt att välja soffa! 

Okej, förlåt – det där skrev jag bara för att få  uppmärksamhet. Det är verkligen inte lätt att välja soffa – inte ens för någon som jag:  Inredare och tillika professionell, certifierad och diplomerad soffväljare. Om soffans enda uppgift var att se snygg ut, skulle valet vara enkelt (detta gäller även människor). Men nu ska den även vara lagom bekväm, praktisk, prisvärd, tålig, proportionerlig och tidlös (detta gäller faktiskt också människor).

 

3DB0EF4F-2C44-4956-8D47-8EADA8B64C54

Som om man inte redan nu har gjort det tillräckligt komplicerat för sig, har man oftast ytterligare några familjemedlemmar som inbillar sig att de har någon typ av vetorätt i frågan. Trots att denna varken har diskuterats eller klubbats igenom. 

 

Så hur väljer man soffa? 

 

Du kanske tror att det är ungefär nu som jag tänker börjar prata om dunomslutna kallskumplymåer (som gör att soffan är benägen att hålla formen, men samtidigt är mjuk och omfamnande) eller fjädringen (som är avgörande för att stommen ska hålla sig intakt trots slitage) och hur viktigt det är att välja en proportionerlig soffa till rummet och ställa den på en matta som den med råge får plats på (i nödfall kan jag gå med på att frambenen står på mattan, men jag är inte glad). 

 

Men det tänker  jag inte. 

Nej, istället tänker jag uppmuntra dig att vaska fram frågeställningen som identifierar behovet. Det viktigaste är naturligtvis: ”Var ska jag sitta med vinet?”

Med andra ord:

 

Passar soffan våra rutiner? 

 

  Är den till för dagligt häng, så att det ställs höga krav på komfort och färgställning,  eller är det en möbel som kommer att användas mer sparsamt, och därför kan tåla en coolare, mer avskalad design i ett känsligare tyg? 

      En annan viktig fråga som märkligt nog ofta är underrepresenterad, är: Hur väl anpassad är den till plötsliga irrationella känsloutbrott (när du missar Billions) eller att du somnar innan du knappt har hunnit sätta dig ordentligt (och missar Billions)?

A2E48FC9-37F6-4B0D-AB35-F6A9F0BA11CB

   

 

Har alla i familjen samma behov? 

 

   Jag, i mitt jobb som inredare, är mycket mer benägen att välja en stilistisk ytterlighet; En soffa med intressant form, ett karaktäristiskt tyg eller något annat som gör att den står ut. Min man, däremot, har bara ett kriterium: Att den är stor.

    

   Vår  dotter tittar surt och uttråkat på oss när vi dryftar detta, och vägrar yttra något överhuvudtaget, förutom sin önskan att hon kunde teleportera sig/aldrig hade blivit född.

    Valet av soffa mynnar därför ut i en kompromiss som vi alla mer eller mindre kan leva med: En mjuk, rymlig soffa med många stylingmöjligheter.

 Vill ni läsa mer? Nu hittar soffguiden i sin helhet här!

Kram på er och ha en härlig vecka!

0
33

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00