ANNONS

Faux-bamboo

/

Det finns inget härligare än Chinoiserie, tycker jag. Det är som det där perfekta smycket som ger rummet djup och atmosfär.  Men jag älskar mest när det används lite sparsamt och i kombination med något mindre glammigt, till exempel sisalmattor eller sjögrästapeter. Obehandlad mässing och grova linnetyger. Då får man lite kontrast mellan lyskraften av de olika föremålen och förstärker chinoiseriernas sköra skönhet, annars kan det bli lite överväldigande.

Möbler av Faux bamboo är egentligen inte gjorda av bambu, utan av trä som efterliknar bambu. De är relativt lätta att få tag på i USA; här är de däremot sällsynta.

910AE462-3239-496E-AF64-960290ED0365

En av stolarna som jag har köpt åt min kund. Mmm, älskar dem i kombination med sisalmatta. Om mattan hade haft mer lyster hade spänningen mellan dem försvunnit lite tycker jag, och det är just den där spänningen jag vill åt, om ni förstår?

Jag håller just nu på med matsalen hos en kund, och eftersom jag vet att hon älskar Faux Bamboo lika mycket som jag, höll jag utkik efter ett möblemang till henne. Och plötsligt fick jag napp på sex stycken snarlika karmstolar, på två olika håll: Blocket och Tove Hultbergs vintagebutik på söder. Sånt händer knappt –  så populära är de här stolarna.
Med andan i halsen kastade jag mig över telefonen och kontaktade min kund: ”BRÅTTOM!!! JAG HAR PRECIS HITTAT FAUX-BAMBOOSTOLAR!!! VAD SÄGER DU?!”

    Jag kan tänka mig att hon blev lite stressad, minst sagt. Men till min oerhörda glädje var hon helt på – trots att hon inte ens hade sett hela konceptet som jag hade tänkt ut än. Det kallar jag tillit. Så jag köpte dem! Jag såg nämligen genast hela hennes matsal framför mig, allt från kulören stolarna skulle lackas om i, tyget dynorna skulle kläs om i, och tapeten som skulle bli så fin till. Och lampan! Ojojoj.

F54610B8-3F79-43F9-A831-718B0EDEF59E

Jag gillar också bordets matta finish till stolen. Det ”glammar ner” stolen, precis som sisalen.

C88D9164-6DE0-4D05-9D0A-E2D02904F1E6

Behöver jag nämna att jag är superavundsjuk på min kund som gjorde ett sådant kap? Hihi. Fast ändå inte – jag är minst lika glad som hon är för att de ska få bo hos henne. Det är otroligt kul att ha en kund som är så snabb med att hoppa på bollen! Många behöver fundera så länge (vilket jag verkligen har förståelse och respekt för) att tillfället går förbi dem, men det är när man är alert som man kan göra fynd och få upp en bra kreativ rytm!

Ha en riktigt fin dag. Hoppas att något extra mysigt händer er idag.
😊🌸/ Sofia

1
17

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00