ANNONS

Kundbesök & bokhylla på Kungsholmen

/

Hej!

Ni kanske inte har lagt märke till det här, men jag är lite seg med inläggen!

Och om ni har märkt det: Ledsen för det!

Först låg jag helt utslagen några dagar under julledigheten, efter ett år som har varit helt osannolikt fullpackat. Och sedan tänkte jag mjukstarta lite snällt, men fick en tsunami av nya jobb över mig.😅 Jättehärligt, men minst sagt svårt att upprätthålla blogg och Instagram i stadig takt.

Min snickare och syateljé säger samma sak: Det är inte klokt vad det inreds i stugorna. Är det inte underbart att man överallt verkar glädjas åt sina hem och vill tillvarata potentialen?

Men nu tänkte jag skärpa till mig och berätta lite snabbt om dagens kundbesök på Kungsholmen. Jag har till och med ett par foton, och det är ett stort steg för mig eftersom jag nästan aldrig har sinnesro nog att ta foton på kundmöten; antingen blir jag så uppeldad av allt prat om inredning att jag glömmer bort det eller också vill inte kunden visa upp sitt hem.

Okej, nu kör vi: Det här är en underbar lägenhet från sekelskiftet med alla tidstypiska attribut: Högt i tak, vackra parkettgolv, djupa fönsternischer, och matsal och vardagsrum i fil.

Kunden är väldigt öppen och kreativ i sina val, och var redan på första mötet inne på en spännande färgpalett med grågrönt och gammalrosa. Jättekul tycker jag, som älskar sånt!

Vi började med en moodboard innehållande textilier, färgpalett, tapeter och några nyckelmöbler. Hon hade redan från början varit inne på en kinesisk handmålad sidentapet, så jag hjälpte henne att beställa prover och matcha sidenbakgrunden mot väggfärgen – en vackert grön nyans från Designer’s Guild som heter Salvia.

Eftersom kunden är väldigt intresserad av inredning valde hon sedan att jobba vidare själv, med små incheckningar då och då, för att bolla idéer och berätta hur bygget fortskred.

Idag när jag var och hälsade på fick jag  se lite av köket, som precis som vardagsrum och matsal är grönt. Det var en njutning att få se, kan jag säga.

I det här hemmet har jag även fått den stora äran att designa en bokhylla, som sedan platsbyggdes av ett snickeri.

För att få till detaljerna och rita något som smälter in stilmässigt letade jag efter arkitektoniska ledtrådar i lägenheten,  och eftersom rummet är väldigt långsmalt föreslog jag för kunden att placera hyllan på kortsidan av ena väggen och på så sätt korta av det på bredden istället för att placera den på långväggen och därmed göra rummet ännu smalare.

Såhär såg skissen ut:

625321F8-EF00-4767-A9AD-8E1F7AB663FE

Det var viktigt att den skulle byggas hela vägen upp i taket,  så att man slapp det dammiga glappet mellan hylla och tak.

B196B8E0-1CE8-4700-974C-39194428EAAD

Såhär blev den. Den är nästan klar – det ska bara in ledlister i hyllplanen också. Det är alltid helt otroligt kul att se en skiss komma till liv, det är lika spännande som det skulle vara att hitta en extra dimension. Ni förstår nivån. Och eftersm jag inte var med och ledde bygget av den känns det som om den bara ha materialiserats; mycket märkligt men härligt. 😂

3979CB5E-B553-4D93-BBAB-4A6BA322A819

På den övre bilden ser man en bit in i nästa rum, där det håller på att målas. Det är där som de kinesiska, handmålade tapeterna ska sitta. Nedan ser ni en bild på dem, men jag måste bara påpeka att färgåtergivningen är helt fel både på fotografierna av hyllan och bilden på tapeten.

2C0412D1-033F-4E32-84F9-A56B252AE56E

Eftersom jag inte kunde låta bli att fundera på köksgolv inatt, så blev det bara fyra timmars sömn. Totalt värt det – ni anar inte hur många golv jag hann tänka på – men nu måste jag gå och lägga mig. Sov gott!

3
40

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@Tretow Deco
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00