ANNONS

Hur man bygger broar mellan stilepoker

/

Vurmen för 70-talet som pågår just nu tycker jag är väldigt intressant. De rundiga, bulliga formerna är väldigt vackra och harmoniska, och de gör sig speciellt bra på soffor som i mitt tycke är den möbel som sätter stilen i vardagsrummet. Och är den stel, fyrkantig och trist, så…

Knepet för en hållbar och spännande inredning är som alltid att inte störtdyka ned i en enda stilriktning, utan att låna med sig en skönhet från 70-talet och kombinera den med en annan skönhet från ett annat årtionde. Precis som att ett samhälle blir mer intressant och dynamiskt  om det innehåller många olika nationaliteter och personligheter, och en maträtt behöver många olika kryddor och ingredienser för att komma till sin fulla rätt, blir även ett hem mer mångfacetterat om inredningen innehåller flera olika stilriktningar och epoker.

Men, blir det inte svårt att få till harmoni om man korsar en Oscariansk ljuskrona med en Mario Bellini-soffa från B&B Italia (det är soffan på bilden)?

4FF91167-5032-482B-9FDE-BBA7BA99B580

Nej då. Låt istället färgskalan bli det som förenar. Håll den tajt över epokerna. Då blir övergången mellan det eklektiska ihopplocket mjuk och sömlös.

Ha en fin dag!

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00